Direktlänk till inlägg 14 juli 2019

Anime-sommaren 2019 - del 2

Av Tomas Engström - 14 juli 2019 13:46

Fortsättning följer på sommarens nystartade animeserier! Här har ni en till bunt med 5 nyheter från den 1:a juli:


Fire Force

Isekai Cheat Magician

If It's for My Daughter, I'd Even Defeat a Demon Lord

Cop Craft

Joshikousei no Mudazukai

 

 

Fire Force

Fenomenet "självförbränning" där människor spontant antänder har blivit ett allt större problem och urartat till att de slutar vara människor och istället övergår till aggressiva levande infernon, helt utan självbevarelsedrift och mänsklighet. Men en viss tacksam utveckling av denna märkliga metamorfos har skett som tillåter de senare generationerna av infernon att kontrollera sina flammor och bibehålla sin mänskliga form. Shinra Kasukabe är just en sådan person – som nu ansluter sig till den särskilda bekämpningsstyrkan mot aggressiva infernon, där han hoppas lära sig mer om den incident som skedde för 12 år sedan som tog hans lillebrors och mammas liv.

 

Jäklar vad animeringsstudions tecknare spände musklerna i det här första avsnittet som fylldes till bredden av graciösa animationer och supersnyggt tecknad eld! Men om vi bortser från hur visuellt snygg som Fire Force är så känner jag mig även intresserad av Shinras bakgrund, hans framtid inom specialstyrkan och att bara allmänt få se mer av hur man bekämpar infernon. Riktigt kul koncept och jag har stora förhoppningar om framtida avsnitt.


 

Isekai Cheat Magician

De två tonåringarna och tillika klasskamraterna Taichi och Rin går runt i stan en helt vanlig dag och pratar när ett ljussken plötsligt dyker upp som uppslukar de två. När dem vaknar till liv igen har de transporterats till en helt annan värld, fylld av monster och magi och efter att ha blivit omhändertagna av förbipasserande äventyrare, blir man rådd att registrera sig hos äventyrarsgillet i närmsta stad. Väl på plats visar sig båda två besitta en magitalang av omätbara, nästintill fusklika proportioner!


Inget speciellt med det här första avsnittet, alls. Tvärtom var det ganska tamt och väldigt klassiskt utfört, men jag hoppas att det ska bli någonting roligt och intressant från hela den här grejen med att huvudpersonerna är så galet kraftfulla att det känns fuskigt. För anledningen till att jag ens började titta var just att titeln kittlade min nyfikenhet. Avsnitt nummer två kommer att avgöra om det blir ett fortsatt tittande eller om jag droppar serien, just nu med ganska hög risk för att det blir det senare alternativet.


 
If It's for My Daughter, I'd Even Defeat a Demon Lord

Dale är en effektiv, orädd äventyrare som sin unga ålder till trots har lyckats göra sig berömd runtom i världen som en självständig och skicklig person, redo att avklara vilket äventyrligt uppdrag han än tar sig an. En dag när Dale är på väg hem genom en skog träffar han en liten demonflicka som ser smått förtvivlad och förgjord ut, vars far tycks ha dött medan han försökte skydda henne från skogens monster. Även om demonrasen inte särskilt omtyckt av mänskligheten så kan Dale ändå inte förmå sig att bara överge ett så oskyldigt och hjälplöst litet barn, varpå han tar med henne hem och snabbt beslutar sig för att adoptera henne.

 

Lite beroende på vart den här serien tar vägen nu efter det första avsnittet så kan den endera bli lite halvmysig och spännande eller söt men tråkig. Frågan är vad man har för planer gällande Dales yrke och goda rykte, då han ju som sagt trots allt är en välkänd äventyrare och det med all rätt, som det verkar. Om hans äventyrande och arbete nu plötsligt skall hämmas av att ha ett litet barn att omhänderta så gäller det att skaparen lyckas göra vardagslivsberättandet intressant. Samtidigt vill jag dock heller inte se att man bara snabbspolar förbi de partier när han är ute och äventyrar, något som han fortfarande bör göra för att kunna ha råd att försörja sig själv och sin adoptivdotter, och att allt fokus istället hamnar på att anpassa sig efter den nya situationen som förälder.


Tiden får helt enkelt avgöra hur pass mycket av en Bunny Drop som denna blir och ifall man i så fall lyckas göra vardagslivet i en fantasyvärld intressant eller ej. Jag vet inte riktigt vad jag själv vill se för utveckling och upplägg heller, men eftersom flickan har ett horn som är brutet – något som tyder på bestraffning – så utgår jag ifrån att serien faktiskt kommer att få en del substans till sig och börja handla om någonting mer utöver föräldralivet.


 

Cop Craft

San Teresa är en stad med fler än två miljoner immigranter som kommer från såväl jorden som den mystiska, alternativa värld där älvor och monster bor – vars existens man upptäckte för 15 år sedan när en hyperrymdsport plötsligt öppnades i Stilla Havet! Denna incident har fått den undre världen i staden att blomstra på ett fruktansvärt sätt, med såväl droger som prostitution och vapenhandel och stadens polisstyrka gör sitt bästa för att kuva brottsligheten.

Kei Matoba är kriminalare och har just tvingats bevittna sin arbetspartner omkomma i en brutal incident som involverade smugglande av älvor. Till hans stora förvåning blir ersättaren en så kallad riddare från den alternativa världen, vars jordiska ovana och egendomliga sätt han nu tvingas utstå och lära sig förstå.


Snyggt tecknad, trevligt skitig och med mycket potential hos såväl de två huvudpersonerna som vilka intriger de nu kommer att snubbla över! Känns som en trevlig blandning mellan Gangsta. och typ någon "isekai"-serie såsom Gate. Ser fram emot samspelet som säkerligen kommer att växa fram mellan de två huvudpersonerna, som för stunden inte alls drar jämt, och alla de kriminalfall som de kommer att lösa – samt någon större händelse som jag kallt räknar med att de råkar snubbla över och börjar gräva i!


 

Joshikousei no Mudazukai

Ingen "levande", beskrivande inledning eller synopsis att komma med här gällande vad Joshikousei no Mudazukai (eller Wasteful Days of High School Girl) handlar om utan jag bara går rakt på sak eftersom det inte finns så mycket att säga: detta är en skolserie om normala men ändå egendomliga tonårsflickor som går på en skola enbart för tjejer. Tanaka, Sakuchi och Saginomiya är de som man i huvudsak får följa och det här första avsnittet var sannerligen ”quirky” i sin humor, med allt det som händer i klassrummet och vad de tre vännerna har att säga om varandra och sina liv. Några fullträffar, ett par missar och ett fantastiskt intro som jag hoppas kommer att vara representativt för hur resten av serien ser ut. Kan bli en riktig hit i stil med Lucky Star, kan bli något av en miss pga alltför säregen humor, som fallet ju är med mig och Nichijou. Bara att hålla tummarna för gapskratt av den bästa, märkliga sorten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tomas Engström - 8 oktober 2019 13:06

Jaha! Tänk att det redan har gått en hel säsong, alltså att sommarens (kortare) animes nu är avslutade och en ny radda serier har startat upp! I och med den tidsbrist som rådigt och hållit mig från att kunna skriva långa avhandlingar likt Carole & Tu...

Av Tomas Engström - 22 juli 2019 12:33

50 år har passerat sedan mänskligheten emigrerade till Mars och vi lever nu i en tid där större delen av allt kulturellt skapas av Artificiell Intelligens, medan vi människor är nöjda med att bara få vara passiva konsumenter. Detta gäller framförallt...

Av Tomas Engström - 9 juli 2019 12:44

Nu när jag ändå har tid över att skriva på och bara har sett ett par av sommarens nya animeserier, drar jag lite snabbt och kortfattat igenom vilken lovande start det har varit!   How Many Kilograms are the Dumbbells You Lift? Magical Sempai ...

Av Tomas Engström - 3 juli 2019 12:24

Här kommer någonting som jag aldrig tidigare har gjort: en sammanfattning av en animesäsong. Helt enkelt för att jag tyckte att jag borde skriva någonting, främst för min egen del så att jag vid behov kan se mer än bara en siffra på MAL eller ANN som...

Av Tomas Engström - 16 april 2019 11:22

På den anmärkningsvärda Shuchiin Academy finns det två personer som alla på skolan känner till, inte bara för sin roll i studentrådet utan också för sina personligheter och briljans inom alla områden. Miyuki Shirogane anses vara ett geni efter att ha...

Presentation


En blogg om mitt ihärdiga anime-tittande, med grundliga redovisningar för all anime som jag ser.

Fråga mig

21 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Krafsare

Mina länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se