Direktlänk till inlägg 9 juli 2019

Anime-sommaren 2019 - del 1

Av Tomas Engström - 9 juli 2019 12:44

Nu när jag ändå har tid över att skriva på och bara har sett ett par av sommarens nya animeserier, drar jag lite snabbt och kortfattat igenom vilken lovande start det har varit!


How Many Kilograms are the Dumbbells You Lift?

Magical Sempai

Sounan Desu ka?

To the Abandoned Sacred Beasts

Astra Lost in Space

 

 

How Many Kilograms are the Dumbbells You Lift?

Sakura Hibiki är en högstadietjej som nu när kläderna plötsligt böjar sitta lite tajtare, bestämmer sig för att börja träna och försöka tänka på hur pass ofta hon småäter. På väg dit träffar hon en klasskamrat som också är fast besluten att börja träna – på ett närliggande gym, men inte för att hon verkligen behöver det utan enbart på grund av sin muskelfetisch.

 

Men eftersom människorna på det här gymmet ser så muskulösa ut och verkar lite väl seriösa i sin träning, känner sig Sakura en aning malplacerad bland dessa träningsnarkomaner. Men den snygge personliga tränaren Machio får henne ändå att stanna på en provmånad eftersom han på sin kroppsform att döma verkar mer normalt byggd. Dock visar det sig att kläderna han bär döljer en kropp långt utöver det normala...

 

Helt fantastiskt med en träningsserie som handlar om fitness! Kommer helt klart att följa denna ända in i mål enbart för sitt tema, men det första avsnittet var faktiskt även så pass underhållande att jag och Martin skrattade gott vid flera tillfällen. Extra bra grej att all komik till trots så pratar man, i sedvanlig japansk stil, väldigt seriöst om träningsformen och lär verkligen ut hur man på ett korrekt vis utför olika övningar!


 
Magical Sempai

När vår namnlöse protagonist snubblar in i ett till synes tomt klubbrum möts han av en tjej som står och övar på ett magiskt korttrick, men så snart som hon blir medveten om sin "publik" så kräks hon av nervositet. Det visar sig att den så kallade magikern inte bara lider av viss publikskräck utan dessutom är en smula klumpig och generellt har otur i sitt trollande, vilket gör att samtliga av hennes tricks går åt skogen på ett eller annat vis.

 

Första avsnittet var en ordentlig skrattfest av tokigheter som vår stackars trollkonstnär råkar ut för när hon gör sitt bästa för att utföra sina tricks. Intressant nog har vare sig hon eller den manliga protagonisten några namn, utan hon kallas helt enkelt för ”senpai” (alltså ”mästare/lärare”) och han för "assistent", då det är precis den roll som han blir indragen i efter mötet där i klubbrummet.


Det enda som serien kan falla på i längden är den sexualisering som man gör. Dels är senpai överdrivet storbystad och dels placerar man henne gärna i positioner som gör att den korta kjolen och åtsittande skjortan visar mer än vad jag personligen vill se. Men förhoppningsvis kommer det inte att ta över så mycket av det visuella att humorn rent utav blir lidande. Jag har absolut genomlidit värre saker än såhär, framförallt droppat serier som gjort det till en större grej än vad det här första avsnittet gjorde. Så, med förhoppning om fortsatta komiska scener – utan att det blir ecchi – ser jag fram emot nästa avsnitt!


 
Sounan Desu ka?

När Mutsu, Shion, Homare och Asuka vaknar upp ligger de på en pytteliten strandplätt helt omgiven av vatten. De fyra flickorna tycks vara de enda överlevande efter en flygplansolycka och efter att ha simmat in till en liten ö, som tacksamt nog fanns i närheten, måste man nu försöka överleva helt utan förnödenheter. Men tursamt nog visar sig Homare vara en överlevnadsexpert – tack vare sin pappa – och har tidigare erfarenhet av att vara strandsatt, så därför sätter hon genast igång med att berätta för de andra hur de ska göra för att klara sig tills hjälp kommer.


Ytterligare en oerhört lovande (och överraskande) komedi! Homare är verkligen ingen vanlig tonårstjej och bevisar det väldigt snabbt med att såväl dricka fiskblod för att hålla sig ifrån uttorkning, som att äta insekter för näringens skull – utan att ens reflektera över vad hon faktiskt stoppar i sig! Att få följa henne när hon ger vettiga överlevnadstips och visar vart skåpet ska stå under en sådan här nödsituation ska bli helt fantastiskt, om det nu bara fortsätter i samma stil som detta första avsnitt. Även denna anime tycks, likt träningsserien, dessutom ta temat väldigt seriöst och komma med faktiska tips på hur man ska agera i en sådan här situation.


 
To the Abandoned Sacred Beasts

Under det långa inbördeskriget mellan Nord och Syd använder sig nordborna av mörk magi för att experimentera fram monstruösa supersoldater som kallas för Inkarnerade, vilket genast gav dem en fördel i ett krig som man annars var på väg att förlora. Den forskare som låg bakom succén gjorde samtidigt kontinuerliga försök till att vända på processen för att kunna göra dessa halvmonster till människor permanent igen, men fann det i slutändan omöjligt. Därför har de, nu när kriget är över, förlorat den mänsklighet de hade och går bärsärk i landet.

 

Befälhavaren över förbandet av supersoldater, Hank, har lyckats bibehålla sitt mänskliga jag och sätter som mål att vara den som tar livet av samtliga av sina tidigare kamrater, efter ett löfte under kriget att om någon Inkarnerad någonsin skulle förlora sig själv så skulle de andra stå för avrättningen, istället för att massakreras av omgivningen som ett monster.

 

Bra och intressant uppbyggnad under det här första avsnittet och jag tror att det kan bli en spännande serie att följa, både hur Hank ska tampas med sina forna kamrater – vars bestialiska former skiljer sig enormt mycket från varandra – och det som tycks hända runtomkring på en potentiellt högre nivå. Riktigt snyggt animerad också, med potentiellt grymma strider. Detta fick faktiskt både mig och Martin att osökt tänka på hur denna serie kan bli allt det som Fairy Gone inte lyckades med :P


 

Astra Lost in Space

Året är 2061 och ytterligare en grupp unga rekryter inom rymdprogrammet på Caird High School har just blivit avlämnade på den planet där de under ett par dagar ska bo tillsammans och klara sig själva. Men knappt hinner transportskytteln lämna atmosfären och ungdomarna förrän en oförklarlig, halvt transparant sfär dyker upp alldeles intill dem – och slukar dem alla. Sekunderna därefter vaknar man upp i omlopp runt vad som antas vara den planet som alla nyss befann sig på, och lyckas använda sina rymddräkter för att ta sig ombord på ett närliggande rymdskepp som tycks vara helt övergivet.

 

Genom skeppsdatorn upptäcker man att planeten utanför skeppet är helt okänd och man befinner sig så långt som 5 000 ljusår bort från jorden, en resa som kommer att ta 3 månader att genomföra men man absolut inte har proviant så det räcker till. Därför lägger man en rutt till närmsta planet som har rätt atmosfär för att det ska gå att fylla på förråden, och på det viset kryssa mellan planeter tills man lyckats ta sig tillbaka hem.


Äntligen en rymdserie att följa! Som dessutom känns lite mindre sci-fi och lite mer realistisk/vetenskaplig, av första anblick (och avsnittet) att döma. Ska bli riktigt intressant att få se hur det här gänget på 9 personer klarar sig och jag fick faktiskt lite känsla av att serien skulle kunna bli ganska mörk. Hoppas på en eller två uppoffringar/dödsfall under säsongen, även om det nog kan vara att önska lite för mycket med tanke på de komiska element som har introducerats, däribland en väldigt klumpig och plump kvinnlig huvudperson. Men jag tvivlar inte på att man ändå kommer att kunna göra resan både spännande och lite nervkittlande för mig som tittare och ungdomarna som resenärer!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tomas Engström - 8 oktober 2019 13:06

Jaha! Tänk att det redan har gått en hel säsong, alltså att sommarens (kortare) animes nu är avslutade och en ny radda serier har startat upp! I och med den tidsbrist som rådigt och hållit mig från att kunna skriva långa avhandlingar likt Carole & Tu...

Av Tomas Engström - 22 juli 2019 12:33

50 år har passerat sedan mänskligheten emigrerade till Mars och vi lever nu i en tid där större delen av allt kulturellt skapas av Artificiell Intelligens, medan vi människor är nöjda med att bara få vara passiva konsumenter. Detta gäller framförallt...

Av Tomas Engström - 14 juli 2019 13:46

Fortsättning följer på sommarens nystartade animeserier! Här har ni en till bunt med 5 nyheter från den 1:a juli:   Fire Force Isekai Cheat Magician If It's for My Daughter, I'd Even Defeat a Demon Lord Cop Craft Joshikousei no Mudazukai ...

Av Tomas Engström - 3 juli 2019 12:24

Här kommer någonting som jag aldrig tidigare har gjort: en sammanfattning av en animesäsong. Helt enkelt för att jag tyckte att jag borde skriva någonting, främst för min egen del så att jag vid behov kan se mer än bara en siffra på MAL eller ANN som...

Av Tomas Engström - 16 april 2019 11:22

På den anmärkningsvärda Shuchiin Academy finns det två personer som alla på skolan känner till, inte bara för sin roll i studentrådet utan också för sina personligheter och briljans inom alla områden. Miyuki Shirogane anses vara ett geni efter att ha...

Presentation


En blogg om mitt ihärdiga anime-tittande, med grundliga redovisningar för all anime som jag ser.

Fråga mig

21 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Krafsare

Mina länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se