Direktlänk till inlägg 20 juni 2011

Nichijou - skoltokerier på hög nivå

Av Tomas Engström - 20 juni 2011 13:44

 


Till och från i mitt animetittande så stöter jag på de riktigt udda serierna som man ju vet finns där ute, antingen att själva fokuset ligger på någonting väldigt ovanligt (Yakitate!!), en oerhört lustig intrig (Midori no Hibi) eller så är karaktärerna bara... ja, lite speciella (Arakawa Under the Bridge).


Nichijou är en sådan anime som började sändas i april i år och sedan dess har man hunnit med 11 galna avsnitt vilka kretsar kring ett par olika huvudpersoner, från de tre klasskompisarna Yuuko, Mio samt Mai till robotflickan Nano som bor tillsammans med sin åttaårige skapare och den talande katten Sakamoto. Däremellan får man även följa ett antal karaktärer från den skola där de tre förstnämnda flickorna går - såväl lärare som elever - och serien hoppar alltså friskt mellan alla personer vilka får sin egen lilla sändningstid genom korta historier, då seriens ursprung (alltså mangan) inte är något sammanhängande album utan består av kortare strippar.


Varför jag väljer att berätta vad jag tycker om animen redan nu trots att den knappt har hunnit halvvägs (26 avsnitt är planerade) beror på hur jag inte visste att serien faktiskt var ofullständig förrän jag hade sett 10 avsnitt och tyckte det var lite märkligt att den inte fick någon riktig avslutning och som jag tidigare har sagt i min blogg så föredrar jag att se färdiga serier hellre än följa de som är pågående.

Men animes av den här typen blir ju som aldrig riktigt färdiga - det kommer aldrig något egentligt avslut och historierna som berättas i varje avsnitt är så pass frånskilda varandra att man lika gärna kan se dem i vilken ordning man önskar och därför också välja att stanna när man vill. Så därför gör jag också det nu, när jag ändå har den möjligheten och det är knappast troligt att serien kommer bli vare sig bättre eller sämre i kommande avsnitt utan fortsätta på samma lustiga spår där den befinner sig idag.


För lustig är den, minst sagt. En del av dessa små historier/berättelser är inte längre än en halv minut vardera och det är väldigt sällan som de refererar till eller ens påverkar varandra, alla galenskaper som kan hända till trots. Många gånger är det dråpligt, andra gånger bara konstigt, på det stora hela drar jag tillräckligt mycket på mungiporna för att vilja se färdigt Nichijou någon dag när alla avsnitt väl har släppts men i nuet väljer jag att gå vidare till nästa serie. För någon ny Lucky Star det tycker jag inte att det är, men underhållningsvärdet finns helt klart där.


AnimeNewsNetwork: Good, worth seeing.

MyAnimeList: Good.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Rasayana

21 juni 2011 12:24

Denna serie är helt underbar. Och jag skulle snarare jämföra den med Azumanga Daiho än med Lucky Star.

 
kurd

kurd

27 juni 2011 06:24

Hej söt blogg ! :D ska vi följa varandra på bloglovin?:)<3

http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se

 
Ingen bild

ConraDargo

27 juni 2011 10:43

Jag är klart mer förtjust i Azumanga Daioh, den är som så mycket mysigare och karaktärerna så enormt älskvärda. I Nichijou var de mest bara konstiga, fast på ett underhållande vis naturligtvis - bara inte lika mycket som i Lucky Star imo.

 
Ingen bild

Ellesarath Moonsnow

18 juli 2011 05:16

NIchijou är lättast att beskriva som ordnat kaos - där finns en röd tråd och jan du hitta den kommer du flippa totalt. Bestående av sketcher av varierande längd tar serien en genom Yūkos (skolflicka) och Nanos (en helt väck android i medelålder) ganska udda vardag. Skämten kan dock vara lite svåra att förstå då de ibland riktar sig mot vissa japanska kultur fenomen men personligen finner jag oftast någonting skoj i varje episod. Absolut bäst är den av hybris slagne Sakamoto - en talande svart katt som mer eller mindre har koll på Nano och hennes åtta år gammle skapare.

Tidiagre poster påpekade att karaktärerna kan vara något svåra att älska, men jag tror att det beror på vem man är. Att vissa har svårt för den här: "Kōjirō Sasahara (笹原 幸治郎 Sasahara Kōjirō?)
Voiced by: Yoshihisa Kawahara
A rich flamboyant high school boy who acts like an aristocrat when in reality his family are just farmers. He likes to ride his goat to school and is often seen with his butler."
karaktären är ju inte förvånande men om man gillar total galenskap (I do, I do!) kan man kanske finna något hos denne charmerande get-ryttare!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tomas Engström - 8 oktober 2019 13:06

Jaha! Tänk att det redan har gått en hel säsong, alltså att sommarens (kortare) animes nu är avslutade och en ny radda serier har startat upp! I och med den tidsbrist som rådigt och hållit mig från att kunna skriva långa avhandlingar likt Carole & Tu...

Av Tomas Engström - 22 juli 2019 12:33

50 år har passerat sedan mänskligheten emigrerade till Mars och vi lever nu i en tid där större delen av allt kulturellt skapas av Artificiell Intelligens, medan vi människor är nöjda med att bara få vara passiva konsumenter. Detta gäller framförallt...

Av Tomas Engström - 14 juli 2019 13:46

Fortsättning följer på sommarens nystartade animeserier! Här har ni en till bunt med 5 nyheter från den 1:a juli:   Fire Force Isekai Cheat Magician If It's for My Daughter, I'd Even Defeat a Demon Lord Cop Craft Joshikousei no Mudazukai ...

Av Tomas Engström - 9 juli 2019 12:44

Nu när jag ändå har tid över att skriva på och bara har sett ett par av sommarens nya animeserier, drar jag lite snabbt och kortfattat igenom vilken lovande start det har varit!   How Many Kilograms are the Dumbbells You Lift? Magical Sempai ...

Av Tomas Engström - 3 juli 2019 12:24

Här kommer någonting som jag aldrig tidigare har gjort: en sammanfattning av en animesäsong. Helt enkelt för att jag tyckte att jag borde skriva någonting, främst för min egen del så att jag vid behov kan se mer än bara en siffra på MAL eller ANN som...

Presentation


En blogg om mitt ihärdiga anime-tittande, med grundliga redovisningar för all anime som jag ser.

Fråga mig

21 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Krafsare

Mina länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se